گسترش آموزش مهارت‌های بازی‌سازی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای

علیرضا طاهرپور مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از امکان گسترش آموزش مهارت‌های بازی‌سازی در قالب تصمیمات شورای هماهنگی بازی‌های رایانه‌ای خبر داد.

طاهرپور با اشاره به پتانسیل‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سه حوزه صنعت، خدمات و کشاورزی فعال است. در حوزه خدمات، یکی از محورهای خدماتی حوزه IT است. در این بخش برخی مشاغل مرتبط با بازی‌های رایانه‌ای شناخته شده و امکان برگزاری دوره و خدمات آموزشی در این بخش فراهم شده است. این خدمات شامل مشاغلی چون برنامه‌نویس بازی‌های رایانه‌ای، مدیر گیم‌نت، متصدی فروش بازی‌های رایانه‌ای، بازی‌ساز مقدماتی با موتورهای یونیتی، انیمیشن‌ساز و چندین و چند شغل دیگر است.

مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: تا کنون چنین مشاغلی شناسایی شده و استاندارد شغلی‌شان تدوین شده است، با این وجود طیف مشاغل در این حوزه فراتر از این تعداد است که در همکاری‌های آتی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای قادر خواهیم بود مشاغل بیشتری را شناسایی کرده و به تدوین استانداردهای این مشاغل بپردازیم.

طاهرپور با اشاره به نقش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در شورای هماهنگی و کمیته آموزش این شورا گفت: چنان که اشاره شد در حوزه مشاغل مرتبط با بازی‌‌سازی مثل همه حوزه‌های دیگر شغلی بر اساس ضرورت، ما پیش از این برخی مشاغل و استانداردها را ایجاد کردیم.

اما با توجه به تاثیرگذاری اقتصادی و فرهنگی بازی‌های رایانه‌ای به نظر می‌رسد در حال حاضر تقویت بازی‌های بومی در کشور به ضرورت و یکی از دغدغه‌‍‌ها تبدیل شده که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای می‌تواند در همین راستا و با جدی‌تر شدن این عزم چه در قالب آموزش بازی‌سازی در مراکز این سازمان و چه در قالب تدوین و توسعه استانداردهای مشاغل به رونق این بخش از صنعت کمک کند.

مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از امکان افزودن بخش بازی‌سازی به مسابقات ملی مهارت نیز خبر داد و گفت: المپیاد یا مسابقات ملی مهارت هر سال بین 30 تا 40 حرفه آموزشی بین افراد خبره برگزار می‌شود که در صورت وجود عزم و اراده جدی دولت برای توسعه مشاغل این بخش، بازی‌های رایانه‌ای هم می‌توانند در این مسابقات شرکت کنند.

علیرضا طاهرپور همکاری‌های مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را چنین تشریح کرد: در رابطه با همکاری‌های مشترک بین بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و سازمان فنی و حرفه‌ای علاوه بر اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای می‌تواند در بخش آموزش بازی‌سازی فعال شود بنیاد و بازی‌سازان هم می‌توانند از طریق بازی‌سازی و گیمیفیکیشن به فرایندهای کلی آموزشی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کمک کنند.

مدیر کل دفتر بهسازی و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: تقریبا به صورت کلی 25 درصد از دوره‌های آموزشی سازمان را محتواهای نظری تشکیل می‌دهند. در این بخش که نیاز به آموزش تئوریک دارد بازی‌های رایانه‌ای که در جهت آموزش طراحی شده باشند می‌توانند در فرایند آموزش کمک‌کننده باشند. می‌توان بازی‌هایی برای آموزش مهارت، آشنایی با مشاغل، کارآفرینی و بسیاری حوزه‌های دیگر تدوین کرد.

طاهرپور از امکان همکاری با بنیاد در بخش شناسایی مشاغل حوزه بازی‌سازی، تدوین استانداردها و تدوین کتب درسی این حوزه نیز خبر داد.