شکل‌گیری اکوسیستم تولید محتوای مرتبط به بازی در حوزه کودک و نوجوان

 برنامه شبکه بازی این روزها مهمان فضای برگزاری رویداد هفته بازی ایران است و هر روز از این محل و با حضور مخاطبان کودک و نوجوان پخش زنده برنامه خود را روی آنتن شبکه امید دارد. برنامه شبکه بازی هر روز از ساعت 15:30 تا 17 از محل فضای نمایشگاهی این رویداد به صورت زنده پخش می شود. تهیه گزارش‌هایی از کم و کیف برگزاری این رویداد و مصاحبه با بازی‌سازان و گیمرها از بخش‌های این برنامه در ایام برگزاری "هفته بازی ایران؛ هفته خوان" است. تهیه‌کننده این برنامه در گفت‌وگویی درباره روند طراحی و تولید آن توضیحاتی داد.


به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، مصطفی حائری با اشاره به اینکه چهارمین فصل از تولید برنامه شبکه بازی در حال پخش است، گفت: از سال 97 در فضای تولید و محتوا قرار گرفتم و کارهای مختلفی از جمله فیلیمو مدرسه را تولید کردیم و از سال 1400 شروع به ساخت برنامه‌های اینترنتی در شبکه شاد و روبیکا کردیم و از سال 1402 نیز در حال ساخت برنامه برای مرکز کودک و نوجوان سازمان صدا و سیما هستیم.

او در ادامه افزود: همزمان با برگزاری رویداد هفته بازی ایران برای ارتباط مستقیم با مخاطبان در یک باکس 90 دقیقه‌ای از شبکه امید به‌صورت زنده بخش مستقیم از استیج جشنواره هفت خوان را داریم.

حائری درباره توجه مسئولین به صنعت بازی و محصولات فرهنگی در حوزه‌های مختلف گفت: مهترین مساله این است که کودکان و نوجوانان آینده سازان کشور هستند و هر چقدر ما برای آن‌ها بخصوص در مسائل فرهنگی هزینه کنیم، کم است. در این سال ها کمبودهایی داشتیم، به هر حال نیاز بازار به محصولات فرهنگی در این زمان بیشتر شده است و نباید از این موضوع عقب بمانیم.

او افزود: در حوزه بازی‌سازی که در حال حاضر مخاطب بسیار دارد، هر چقدر حمایت شود کم است. چرا که بخش خصوصی و آنهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند هم اکنون با مشکلات اقتصادی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. برای پیشرفت و پیش‌برد اهداف مورد نظر در صنعت بازی لازم است دستگاه‌ها و  پای کار باشند و از تولید کننده ایرانی حمایت کنند.

تهیه کننده برنامه شبکه بازی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اتفاقات خوبی در زمینه سرمایه گذاری در صنعت بازی صورت گرفته است، گفت: به طور قاطع می‌توانم بگویم که اکوسیستم تولید محتوا در حوزه کودک و نوجوان در کشور در حال شکل گرفتن است و سرمایه‌گذاری بخش حاکمیتی بسیار پر رنگ شده است.

او ادامه داد: در حال حاضر سرمایه‌گذاران با شرکت‌ها و بازی‌سازانی که گجت‌های بازی و برندهای بازی می‌سازند وارد عرصه شده‌اند. در کل در مسیر رو به رشدی در صنعت بازی‌سازی هستیم، شاید کم سرعت باشد اما می‌توانیم به اهداف خود برسیم.  در حال حاضر می‌توانید ببینید که برخی از بازی‌سازان ایرانی درآمد جهانی دارند و بازی‌هایشان در جهان مطرح است. با اینکه از لحاظ تجهیزات با مشکلاتی رو به رو هستیم اما با کشورهای جهان می‌توانیم رقابت جدی داشته باشیم.

او افزود: در دهه اخیر با وجود مشکلات فراوان، کشور ما در زمینه ساخت انیمیشن و فروش آنها در خارج از کشور به دلیل سرمایه گذاری درست به دستاوردهای خوبی دست پیدا کرده است.

حائری تصریح کرد: رسانه عصر جدید بازی است باید به آن توجه ویژه کرد. با اینکه در حال حاضر گام‌های خوبی برداشته شده است، اما نیاز به حمایت ارگان و دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی دارد.