نمایشگاه بازیهای رایانهای تهران نمایشگاهی سالیانه است که در شهر تهران برگزار میشود. این نمایشگاه در کنار جشنواره بازیهای رایانهای تهران برگزار میشود که شامل رقابتهای بازیسازی و ایدهپردازی در مورد ساخت بازیهای رایانهای است.
تاکنون سه دوره از این نمایشگاه طی سالهای 1390، 1391 و 1392 همزمان با جشنواره بازیهای رایانهای تهران برگزار شده است.
نخستین دورهی این نمایشگاه از تاریخ ۸ اردیبهشت تا ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۹۰ در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد. بازدید از این نمایشگاه هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ عصر برای عموم آزاد بود و هزینهای نیز از علاقهمندان به بازدید از جشنواره دریافت نمیشد.
اولین نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانهای دارای بخشهایی همچون تولیدات، فناوریها، خانواده، بازی و سرگرمی، دنیای بدون بازیهای رایانهای، دانشآموزی، کارگاههای تخصصی و مسابقات از جمله قسمتهایی است که در بخش نمایشگاه بازیهای رایانهای تهران برای علاقهمندان به این صنعت هنر در نظر گرفته شده است.
همچنین ۷۰ شرکت در سالن همایش های برج میلاد آخرین دستاوردهای خود را در عرصه بازی های رایانه ای به مخاطبان عرضه کردند.
در این نمایشگاه کارگاههای تخصصی برای بازیسازی و رونمایی و معرفی بازیهای مختلفی همانند بازیهای گرشاسپ:گرز ثریت و میرمهنا برگزار شدند.
این کارگاهها با هدف معرفی و آموزش علاقهمندان به هنر صنعت بازیسازی صورت گرفتند.
دومین نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای روز سه شنبه ششم تیر ماه با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، اعضای شورای فضای مجازی، اعضای شورای انقلاب فرهنگی و جمعی از مدیران فرهنگی و هنرمندان در شبستان مصلای امام خمینی (ره) افتتاح شد.
این نمایشگاه با حضور شرکتهای بازی سازی 11 کشور دنیا و جمعی از فعالان عرصه بازیهای رایانهای داخلی از ساعت 10 صبح تا 20 هر روز از ششم تا دهم تیرماه در مصلای امام خمینی برگزار شد.
دومین دوره این نمایشگاه در فضایی بالغ بر سه و نیم برابر مساحت دوره گذشته به مساحت 22 هزار متر مربع در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
برپایی غرفه مخصوص خانوادهها با عنوان دنیای بدون خانواده از بخشهای ویژه این نمایشگاه فرهنگی هنری است. بازدیدکنندگان با حضور در این نمایشگاه میتوانستند از امکانات ایجاد شده همچون بازیهای آنلاین به صورت رایگان استفاده کنند.
همچنین سایت ESRA با هدف اطلاعرسانی درباره ردهبندی سنی بازیهای رایانهای، همزمان با برپایی نمایشگاه بازیهای رایانهای در این نمایشگاه افتتاح و رونمایی شد.
سایت ESRA نخستین سایت در ایران است که علاوه بر معرفی بازیهای رایانهای براساس ردهبندی سنی و اطلاعرسانی درباره نظام ردهبندی گیمها، بازیهای رایانهای را به شکل ردهبندی سنی در اختیار کاربران قرار داده و مشابه ایرانی ندارد.
در این نمایشگاه بینالمللی 30 بازی ایرانی برای نخستین بار به مخاطبان ارایه میشود.
جشنواره بینالمللی بازیهای رایانهای در دو بخش اصلی و جنبی و بخش آفرینشهای دانشآموزی برگزار شد.
بخش اصلی جشنواره شامل مسابقه بازیهای بزرگ، مسابقه بازیهای برخط Online، مسابقه بازیهای موبایل، مسابقه بازیهای کوچک، مسابقه طراحی کاراکتر، مسابقه بازینامهنویسی است.
مسابقه طراحی بازی آنلاین و مسابقه ایدههای قرآنی بخش جنبی این رویداد را شامل میشود و بخش آفرینشهای دانش آموزی نیز در برگیرنده مسابقه بازیهای رایانهای، مسابقه طراحی کاراکتر و مسابقه ایدههای نو است.
سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای ، ساعت 10 صبح سه شنبه 22 مرداد ماه با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیرفرهنگ و ارشاد، دکتر بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، جمعی از مدیران فرهنگی ، هنرمندان و فعالان عرصه گیم در شبستان مصلای امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد. این نمایشگاه در فضایی بالغ بر 24 هزار متر مربع و در قالب بخش های مختلف از 22 تا 26 مردادماه از ساعت 10 صبح تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای در بخش های تولیدات، بازیسازان مستقل، خانواده، آموزش و کارگاه های آموزشی، فناوری، بازی و سرگرمی و مسابقات برگزار شد.
در دوره سوم نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران، 15 دانشگاه حضور یافتند. همچنین برپایی بخش خانواده، دنیای بدون گیم، بخش بازی سازان مستقل، غرفه ESRA با هدف آشنایی خانواده ها با گیم و تهیه بازی رایانه ای به تناسب سن فرزندان از برنامه های این رویداد بود.
در این نمایشگاه در بخشی با عنوان «تولیدات»، آخرین بازی های تولید شده ایرانی و ساخته های خارجی مورد تایید بنیاد ملی بازی های رایانه ای عرضه شدند.
"پنجره" از بخشهای جدیدی است که در قالب سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای به مخاطبان این عرصه معرفی شد. در این بخش روند تولید بازی های ایرانی در دو دهه اخیر در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.
برپایی 30 کارگاه آموزشی، فروشگاه نمونه بازی های رایانه ای با تنوع بیش از 50 عنوان گیم و مسابقات بازی های رایانه ای برای علاقه مندان از دیگر بخش های این رویداد فرهنگی بود. ترویج نظام ملی رده بندی سنی بازیهای رایانه ای ESRA، نمایش توانمندیهای متخصصان و هنرمندان ایرانی، توسعه همکاریهای بینالمللی به ویژه با کشورهای اسلامی در زمینه صنعت بازیهای رایانهای، ارتقاء سطح دانش فنی و تامین امکانات و تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری تولید در کشور و معرفی ایران به عنوان قلب بازی سازی منطقه از اهداف برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای تهران به شمار می رود.
طبق گفته بهروز مینایی مدیر عامل وقت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در این دوره از برگزاری نمایشگاه 30 اثر بیشتر از سال گذشته به دبیر خانه ارسال شد. در بخش دانش آموزی نیز 70 بازی مستقل در نمایشگاه امسال حضور داشتند.
همچنین 20 تیم دانشجویی در ایام برگزاری سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای مسابقه بازی نامه نویسی برگزار کردند. 219 اثر برای شرکت در سومین دوره نمایشگاه ملی بازی های رایانه ای ارسال شد و در این بین 32 اثر بزرگ وجود داشت.
همچنین 30 بازی رایانهای نیز در این رویداد فرهنگی رونمایی شد.
موسسات و تیم های بازی سازی در این دوره از نمایشگاه ملی بازیهای رایانهای رشد 50 درصدی داشتند و 150 شرکت و موسسه و نهاد در این رویداد فرهنگی شرکت کردند.
سومین نمایشگاه ملی بازی های رایانه ای تهران طی 5 روز برگزاری خود میزبان بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر مخاطب بود.